الگوریتم موبایل گدون چیست و بررسی تاثیر آن بر رتبه و رنکینگ سایت

خانه » مقالات اموزشی » seo » الگوریتم موبایل گدون چیست و بررسی تاثیر آن بر رتبه و رنکینگ سایت
الگوریتم موبایل گدون چیست و بررسی تاثیر آن بر رتبه و رنکینگ سایت

نویسنده:

پوریا مرادی

Statistics-rafiki

تعداد بازدید:

1391

Calendar-amico (2)

تاریخ به‌روزرسانی:

۱۳۹۹-۰۲-۱۸

Work time-rafiki

زمان مطالعه:

5 دقیقه

الگوریتم موبایل گدون

سلام خدمت شما دوستان وهمراهان عزیز کدپز

با قسمت ششم از آموزش های الگوریتم های گوگل برای سئو ی سایت در خدمت شما هستم.

برای اطلاع بیشتر درباره ی مفاهیم اولیه الگوریتم های گوگل اینجا کلیک کنید.

همچنین می تونید برای مشاهده الگوریتم های پاندا ، پنگوئن ، مرغ مگس خوار، پیج لایوت و کبوتر گوگل روی اسامی آن ها کلیک کنید.

امیدوارم که بتونید از این مطلب نهایت استفاده رو ببرید.

الگوریتم موبایل گدون چیست ؟

طبق اخباری که در اسفند ماه سال ۹۳ (۲۶ فوریه) از طرف گوگل منتشر شد دنیای وب در انتظار الگوریتم جدیدی از طرف این موتور جستجو نشست که از آن با عنوان الگوریتم موبایل گدون یاد می شود. در آن زمان، گوگل تاریخ اردیبهشت سال ۹۴ (۲۱ آوریل) را به عنوان زمان انتشار الگوریتم جدید خود معرفی کرد که هدفش هم راستا شدن وب سایت ها با ساختار موبایل و تبلت است.

حال قصد داریم تا در این مقاله با الگوریتم جدید گوگل بیشتر آشنا شویم.

موبایل گدون نام الگوریتم جدید گوگل می باشد که هدفش ارزیابی وب سایت ها به جهت هم راستا شدن و هم خوانی با سیستم مرورگر تبلت و موبایل است که به اصطلاح به آن Mobile Friendlyگفته می شود و این به آن معنی است که بعد از حضور الگوریتم موبایل گدون، وب سایت هایی که در بیس طراحی خود از امکانی برای هم راستا شدن با موبایل و تبلت که به اصطلاح واکنشگرا یا Responsive گفته می شود استفاده نکرده باشند، در رتبه بندی گوگل جایگاه خود را از دست خواهند داد.

وجود این اتفاق، بسیاری از وب سایت های بزرگ دنیا را با یک چالش اساسی مواجه کرد و باعث شد که آنها به این الگوریتم جدید لقب “موبایل گدون” که برگرفته از آرماگدون می باشد را بدهند.

از آنجایی که امروزه استفاده کاربری و کاربردی از موبایل و تبلت و استفاده ی کاربران آنها از اینترنت رو به افزایش می باشد، گوگل در راستای تقویت ابزار موبایل و تبلت، تصمیم به ارائه این الگوریتم گرفت و شرایطی را که بر اساس آن یک وب سایت به عنوان Mobile Friendly معرفی می شود را بصورت زیر تشریح کرد:

طراحی سایت به صورت ریسپانسیو یا واکنشگرا باشد

عدم استفاده از ابزارهایی که برای موبایل و تبلت اهمیت و عمومیت ندارد(مثل استفاده از Flash)

استفاده از متن به نوعی که نیاز به بزرگ نمایی نداشته و قابل خواندن باشد.

قراردادن لینک ها با فاصله معقول بصورتی که کاربر به راحتی بتواند لینک مورد نظر خود را انتخاب کند.

استفاده از ابعاد مناسب جهت همخوانی با صفحه نمایش موبایل کاربر تا نیازی به بزرگ نمایی صفحه وجود نداشته باشد.

در حال حاضر گوگل این شرایط را برای تمامی وب سایت ها و با هر زبان در سراسر دنیا به کار می برد و به این نکته اشاره کرده است که الگوریتم موبایل گدون ، تاثیر مستقیم بر روی نتایج گوگل خواهد داشت. البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که در حال حاضر، فقط هنگامی که از طریق موبایل به جستجو می پردازید تاثیر الگوریتم موبایل گدون را مشاهده خواهید کرد اما دیری نخواهد گذشت که تاثیر آن، تمامی حالات جستجو و نتایج آنها را در بر خواهد گرفت و بزودی تغییرات بزرگی را در نتایج جستجوی گوگل شاهد خواهیم بود.

اگر وب سایت شما بصورت Mobile Friendlyطراحی شده باشد می توانید منتظر افزایش رتبه بندی سایت خود در نتایج جستجو باشید در غیر اینصورت، سقوط رتبه در انتظار شماست.

نکته مثبتی که درالگوریتم موبایل گدون وجود دارد، Real Time(بروز رسان) بودن آن است و این بدان معناست که اگر طراح وب سایت اقدام به ایجاد تغییرات در راستای همخوانی با موبایل در وب سایت خود کند، رتبه آن سایت بهبود خواهد یافت.

نکته بسیار مهم:

برای مقابله با الگوریتم موبایل گدون به هیچ وجه از نسخه موبایل به جای قالب واکنش گرا برای وب سایت خود استفاده نکنید. طراحان زیادی هستند که نمی خواهند نسخه اصلی سایت خود را تغییر و به قالب واکنش گرا تبدیل کنند و به جای آن، تصمیم به طراحی نسخه موبایل می گیرند و کاربران را به زیردامنه سایت خود منتقل می کنند. استفاده از این روش مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت که اولین و اصلی ترین مشکل، Duplicate Contentاست که از نظر گوگل اهمیت بسیار زیادی را داشته و مشکلات زیادی را برای وب سایت شما به همراه خواهد داشت.

در ادامه به بررسی سایر الگوریتم های گوگل برای سئو می پردازیم .

با ما همراه باشید .

یا علی.

پوریا مرادی

پوریا مرادی

سلام پوریا مرادی هستم ، متولد تهران ، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته ی مهندسی نرم افزار ، خیلی علاقه مند بودم به شغل های موج سوم و طراحی سایت و سئو سازی . با کمک دوستانم که تو این زمینه تجربه کار کردن داشتن شروع به کار کردیم و الان هم با تیم کدپز در خدمت شما هستم.

تا کنون 264 نفر در کدپز ثبت نام کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید