از سری آموزش های کدپز امروز جاوا اسکریپت , تاریخچه و کاربردهای آن را از نگاه کدپز مورد بررسی قرار می دهیم.
جاوا اسکریپت چیست؟
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی شی گرا(object-oriented) و تحت وب است که امکان پویا سازی صفحات وب را فراهم می سازد.
تااریخچه جاوا اسکریپت:
این برنامه اولین بار توسط شرکت Netscape و با نام Livescript برای استفاده در دنیای وب ارائه شد.بعد ها تحت حمایت شرکت sun microsystem که سازنده java است قرار گرفت و به java script تغییر نام داد.
قابلیت ها و کاربردهای جاوا اسکریپت:
این نرم افزار به پلتفرم و سیستم عامل خاصی وابسته نیست ودر اکثر مرورگر های پیشرفته قابلیت اجرا دارد.
جاوا اسکریپت شامل یک کتابخانه ی استاندارد از اشیا مانند : آرایه , تاریخ , ریاضی و یک مجموعه اصلی از عناصر زبان مانند اپراتورها , ساختارهای کنترل و اظهارات است.هسته ی javascript می تواند برای اهداف گوناگونی با تکمیل اشیا اضافی گسترش داده شود.
در مرورگرها دو ابزار وجود دارند که برای آزمایش با جاوا اسکریپت مناسب هستند:
Web Console
به شما اطلاعات مربوط به صفحه فعلی را نشان میدهد , و همچنین شامل یک خط فرمان است که میتوانید از آن برای اجرای حالتهای جاوا در صفحه جاری استفاده کنید .
Scratchpad
محیطی برای آزمایش کد javascript ارائه میدهد . میتوانید بنویسید , اجرا کنید , و نتایج کد که با صفحه وب تعامل دارد را بررسی کنید .
با استفاده از Function ها و Object های آماده و از پیش تعریف شده جاوا اسکریپت , می توان قابلیت های زیادی را برای صفحات وب ایجاد کرد. برای مثال:
1- قالب Html را طوری طراحی کنند که کاربران بتوانند خود اجزای صفحه وب مثل Background رنگ یا سایز لینک یا متن را داشته باشند.
2- با javascript می توان با استفاده از کدهای گرافیکی انیمیشن ایجاد کرد و همچنین صفحاتی را طراحی کرد که کاربر به دلخواه قادر به جابجایی یا تغییر تصاویر گرافیکی باشد .
Event -3ها را کنترل کند و با javascript و Plug-in ها ارتباط داشته باشد.
4- فرمهای Clint-Side ایجاد کند و اطلاعات وارد شده توسط کاربر در فرمها را ارزیابی کند و در صورت وجود هرگونه خطایی در نحوه پر شدن آنها پیغام مناسب را نمایش دهد.
برای مراجعه به سایت اصلی جاوا اسکریپت اینجا کلیک کنید.
برای دیدن مطالب مرتبط مانند html , css , jquery , php میتوانید بر روی هرکدام کلیک نمایید.
ممنون که باکدپز همراه بودید.
یاعلی