صفحه لندینگ
سلام عرض میکنم خدمت همه شما دوستان و همراهان همیشگی کدپز
در دنیای واقعی تجربه نشان داده است که در روابط اجتماعی ، اولین برخورد ، مهم ترین برخورد است . زیرا در اولین برخورد قضاوت های زیادی درباره ی شخصیت و جایگاه اجتماعی و… فرد می شود .
در دنیای مجازی هم این قانون صادق است و اولین برخورد یک کاربر با وب سایت شما بسیار مهم است .
آیا وب سایت شما به اندازه کافی موجه و جذاب هست که کاربر را در وب سایت شما نگه دارد و او را وادار به تعامل بیشتر کند ؟؟
صفحه لندینگ یا landing page در حقیقت همان برخورد اول یک کاربر با وب سایت شماست . در ادامه این پست عمیق یک صفحه فرود یا همان صفحه لندینگ را بررسی خواهیم کرد .
صفحه لندینگ یا landing page چیست؟
از نظر لغوی ، به صفحه ای که یک کاربر به وسیله آن وارد وب سایت شما می شود ، صفحه لندینگ یا صفحه فرود می گویند .
به تعبیر دیگر این صفحات دروازه ی ورود کاربران و بازدید کنندگان به وب سایت هستند .
ورود کاربران و بازدید کنندگان به سایت می تواند اهداف خاصی داشته باشد ؛ برای مثال اطلاعاتی از کاربر برای برقراری ارتباط با او به دست اوریم یا فروش یک محصول به خصوص مدنظر ماست یا صرفا می خواهیم کاربر بر روی یک لینک خاص کلیک کند .
به این صفحه ، صفحه فرود نیز می گویند ؛ صفحه ای که باعث افزایش بازدید کننده و فروش در سایت ما می شود . البته باید این نکته را در نظر بگیریم که همه ی این موارد بستگی به طراحی این صفحه دارد ، هرچه این طراحی کاربر پسند تر باشد ، مسلما شما را نیز به هدف خود بیشتر نزدیک تر می کند .
چرا به این صفحه ، landing می گویند؟
کلمه ی landing در علوم هوافضا و در فرودگاه ها به گوش می خورد . به نقطه ای که یک خلبان ، هواپیما را در آن فرود می آورد نقطه لندینگ (langing) می گویند و این نقطه توسط برج مراقبت به خلبان اعلام می شود .
در یک وبسایت ، مدیر یا طراح بنر تبلیغاتی در حکم برج مراقبت و صفحه ای که کاربر بعد از کلیک روی یک بنر تبلیغاتی به ان هدایت می شود ، صفحه لندینگ نامیده می شود .
انواع صفحات لندیگ
- صفحات لندینگ Opt-In landing Pages : صفحات لندیگ هیچکدام از بخش های پیش فرض سایت مثل هدر ، فوتر و یا ساید بار را ندارند و کاربران صرفا از طریق مواجه شدن با یک پیشنهاد جذاب موجود در بنر های تبلیغاتی در سایت های دیگر یا شبکه های اجتماعی و…. به صفحه لندینگ هدایت می شوند.اما تفاوت صفحات Opt-In Pages در این است که در زمان طراحی ان ها بخش های سایت مثل هدر ، فوتر و یا ساید بار وجود دارد و این نوع صفحات در یک فرمی است که اصولا در تمام صفحات به چشم کاربران می خورد .
- صفحات لندینگ Click Through : کارکرد این صفحات به این گونه است که وقتی یک کاربر روی آن کلیک کرد ، به صفحه ای دیگر هدایت شود . هدف این نوع از صفحات این است که کاربر را متقاعد کنند تا بر روی لینکی کلیک کنند و به صفحه ی به خصوصی ارجاع داده شوند . در حقیقت این صفحات یک کاربر به یک مشتری تبدیل می کنند و در حکم متقاعد کننده عمل می کنند و کاربران شما را به تصمیم گیری برای خرید ترغیب می کنند.
- صفحات لندینگ Lead Generation : هدف این نوع صفحات صرفا جمع اوری اطلاعاتی مانند نام ، ادرس ایمیل و… از کاربران می باشد . در بیشتر این صفحات فرم هایی وجود دارد که در آن خدماتی که قرار است در ازای ارسال اطلاعات در اختیار کاربر قرار دهید ، وجود دارد . این خدمات می توانند که شامل ارسال یک کتاب الکترونیک به صورت رایگان و یا موارد مشابه در مقابل دریافت اطلاعات کاربر باشد.
دکمه فراخوان یا Call To Action چیست ؟
این دکمه که به اختصار CTA گفته می شود در ساخت صفحات لندینگ از اهمیت بالای برخوردار است و می شود گفت هدف از ساخت صفحات لندینگ کلیک خوردن این دکمه است . پس باید در طراحی چیدمان و همچنین محل قرار گیری این دکمه دقت کرد و در درجه اول زمینه را برای کلیک خوردن آن فراهم کنیم . این دکمه در موارد زیادی مثل درخواست عضویت در یک خبرنامه ، برای درخواست دانلود فایل و یا … مورد استفاده قرار می گیرد . برای مثال یکی از المان های مهم در طراحی ، انتخاب رنگ های مناسب می باشد که می توانید برای مطالعه بیشتر در این زمینه به روانشناسی رنگ ها مراجعه کنید .
در آخر چند نمونه از صفحات لندینگ موفق را به شما معرفی می کنم که می توانید آن ها را در طراحی صفحات خود الگو قرار دهید :
صفحه لندینگ سایت تجهیزات فیلم برداری پیکسل:
https://www.pixel.ir/content/58-used-gear-sales-terms
صفحه لندینگ سایت بامیلو :
https://www.bamilo.com/search?tags[]=whc
صفحه لندینگ سایت دیجی کالا :
https://www.digikala.com/landing-page/?promotion_types%5B0%5D=incredible_offer
خب مرسی که با من همراه بودید.
در پناه حق باشید .
یاعلی