صفحه فرود
با سلام خدمت همه ی دوستان و همراهان گرامی تیم کدپز .
در پست قبل ، با هم صفحه فرود یا همان صفحه لندینگ و انواع آن را را بررسی کردیم .
برای مطالعه این پست می تونید اینجا کلیک کنید .
اما الان می خوام که با هم ویژگی های یک صفحه فرود مورد بررسی قرار بدیم . بعد از مطالعه این مطلب متوجه میشید که برای داشتن تبلیغات بهتر و برتر نسبت به وبسایت های دیگه ، باید چه ویژگی هایی رو در صفحات لندینگ خود رعایت کنید .
قبل از شروع این اموزش ، بهتره که یه مروری داشته باشیم بر آموزش صفحه لندینگ :
هدف از یک صفحه فرود چیست ؟
همانطور که گفته شد ، هدف از یک صفحه فرود ، رساندن یک هدف یا حرف به مخاطب است و یا حتی می تواند هدف از ان فروش یک محصول به خصوص باشد .
پس چگونگی طراحی این صفحات بسیار مهم است . حالا میخواهیم به بررسی ویژگی های این صفحات بپردازیم :
USP-۱ :
USP قسمت اصلی تبلیغات و در حقیقت می توان گفت از حیاتی ترین قسمت های یک تبلیغات اینترنتی می باشد .
فرض کنید که مدیر یک وبسایت فروشگاه آنلاین هستید . چرا باید کاربرانی که به وبسایت شما مراجعه می کنند از شما خرید کنند و از رقبایتان خرید نکنند ؟ و چه کارهایی میتوانید انجام دهید که دیگران نمی توانند برای فروش محصولاتشان انجام دهند ؟
این ها همان مواردی است که باید با استفاده از USP انجام دهید .
اولین قسمت هر صفحه فرود ، باید USP باشد که تمرکز اصلی اش بر روی ویژگی های است که شما را از رقبایتان متمایز می کند و آن ها را توضیح می دهد .
می توان بخش های USP را به صورت زیر دسته بندی کرد :
- اولین تیتر باید با فونتی معمولا بزرگتر از سایر فونت های استفاده شده در قسمت های مختلف صفحه فرود باشد و به صورت کاملا مشخص درباره ی نقطه اصلی تمایز محصول یا سرویس شما با سایر رقبا توضیح دهد .
- تیتر دوم هم باید با فونتی معمولا کوچکتر نسبت به تیتر اول باشد و در حقیقت آن را تکمیل کند . البته تیتر دوم همیشه هم مورد نیاز نخواهد بود و بعضی اوقات نبودش بهتر است!
- و در اخر هم بایددر یک پاراگراف کوتاه درباره ی محصول یا سرویس خود توضیح دهید .
۲- یک تصویر مناسب و حرفه ای
نکته بعدی درباره ی یک صفحه فرود مناسب ، استفاده از تصویر یا تصاویری مناسب از محصول یا سرویس عرضه شده است .
همچنین استفاده از یک ویدیو یا فایل صوتی مرتبط با محصول یا سرویس هم می تواند ایده مناسبی در طراحی یک صفحه فرود باشد . چرا که یک ویدیو میتواند همه ابعاد محصول یا سرویس ما و نحوه کارآیی ان را به تصویر بکشد .
۳ – وجود لیست ویژگی های اصلی محصول یا سرویس
ویژگی های محصول یا سرویس خود را باید در قالب یک لیست بولت دار نوشته شود ، به طوری که در هر خط یک ویژگی محصل یا سرویس شما به وضوح بیان شود .
این قسمت ، مهم ترین بخش یک صفحه فرود مناسب است که نقش حیاتی در تصمیم گیری کاربر نسبت به خرید محصول شما یا عضویت در خبرنامه و یا هر هدفی که شما از طراحی صفحه فرود خود دارید ، ایفا می کند .
۴ سوال اساسی که میتوانید در زمان طراحی صفحه فرود به آن بپردازید ، موارد زیر است :
- این محصول یا سرویس چیست ؟
- به چه درد من میخورد و من چه نیازی به آن دارم ؟
- چطور میتوانم از آن استفاده کنم ؟
- قیمت ان چه قدر است و چه قدر هزینه برای من بر می دارد ؟
پاسخ به این ۴ سوال مهم ، متن اصلی معرفی محصول یا سرویس ما را تشکیل می دهد . اما برای طراحی این لیست بولت دار در صفحه فرود ، شما به جملات صریح و کوتاه دارید .
این بخش باید کاملا محصول یا سرویس شما را معرفی کند و توجه داشته باشید که از مقایسه این قسمت با سایر رقبا و برندها خودداری کنید و فقط منفعت کاربر را در نظر بگیرید .
۴ – تجارب سایر مصرف کنندگان
یکی دیگر از این ویژگی ها ، بخشی است که به کاربران اثبات می کند که محصول یا سرویس شما مصرف کننده دارد و همینطور سطح رضایت سایرین از این محصول یا سرویس را به کاربران که مشتریان احتمالی شما هستند ، نشان می دهد .
اما مشکل اصلی در این قسمت ، محصولات یا سرویس هایی است که پیش از این وجود نداشته اند و شما می خواهید برای اولین بار ان ها را عرضه کنید .
در این حالت بهترین کار این است که از اطرافیان و دوستان خود بخواهید آن را تست کنند و نظرشان را برای شما بنویسند و شما می توانید این نظرات را منتشر کنید و یک صفحه فرود حرفه ای طراحی کنید .
۵ – رنگ و فونت مناسب
تنوع بالای رنگ ها در دنیا ی مجازی . انتخاب رنگ مناسب را دشوار می کند.
برای مثال ، آیا کسی که در وبسایت خود لباس های بچگانه می فروشد ، به کار بردن رنگ های تیره کار درستی است؟
برای مطالعه بیشتر در زمینه روانشناسی رنگ ها و کاربرد هر رنگ می توانید اینجا کلیک کنید .
در مورد فونت مورد استفاده نیز به خصوص در زبان فارسی دقت کنید ، زیرا انتخاب فونت نامناسب می تواند باعث زده شدن کاربر و از دست رفتن یک مشتری احتمالی شود .
استفاده از فونت های فانتزی و غیر استاندارد ، فونت های بسیار ریز یا بسیار درشت ، استفاده از رنگ های متنوع و زیاد برای نوشته ها و موارد مشابه از اشتباهات متداول در این قسمت است . لذا توصیه می کنم حتما از یک فونت در سایز و رنگ کاربر پسند استفاده کنید .
۶ – داشتن کمترین اسکرول
داشتن اسکرول یکی از مواردی است که بر صفحه فرود شما اثر گذار است . پس باد طوری این صفحه را طراحی کنید که دکمه CTA (که در پست قبل آن را بررسی کردیم ) حتی المقدور بدون اسکرول در دسترس باشد .
نکته قابل توجه در این قسمت این است که اگر در طراحی صفحه فرود خود به انتقال حجم بالای دیتا می پردازید ، حتما دکمه CTA را در وسط صفحه و در بین اطلاعات ، چند بار در فواصل مناسب تکرار کنید تا در هر مرحله ، شانس حفظ کاربر و تبدیل شدن آن به مشتری را از دست ندهید .
۷ – وجود لینک های مناسب و محدود
خب همانطور که می دانید ، هدف از هدایت یک کاربر به صفحه فرود ، انجام دادن کار مد نظر شما توسط کاربر است و رعایت کردن آن چه تا به اینجا گفته شد ، ضروری است . اما ممکن است کاربر در اولین حضور خود در این صفحه ، اقدام مورد نظر شما را انجام ندهد و این یک امر کاملا طبیعی است
پس باید سعی کنیم او را ترغیب کنیم که در بازگشت های بعدی ، اقدام مورد نظر ما را انجام دهد . گنجاندن لینک های مهم در جای مناسب ، شانس بازگشت کاربر را به وب سایت شما افزایش می دهد .
باید سعی کنید که این لینک ها را به صفحات و پروفایل های خود در شبکه های اجتماعی که در ان ها فعال هستید ، به صفحه اصلی وب سایت و یا به صفحه تماس با ما و صفحه درباره ما درج کنید .
و در آخر باید بگم که ،
هر صفحه از وب سایت شما می تواند نقش یک صفحه فرود را ایفا کند چرا که هر یک از این صفحات می توانند درگاه ورود کاربر به وسیله تبلیغات اینترنتی باشد ، پس باید ویژگی های که با هم بررسی کردیم را در طراحی کلی سایت در نظر داشته باشید .
خیلی ممنون که با من همراه بودید .
در پناه حق باشید .
یاعلی