پلاگین یا افزونه چیست ؟ یکی از عمده سوالاتی که پرسیده می شود ، در این مقاله پلاگین وردپرس را مورد بررسی قرار می دهیم و حرفی از پلاگین فتوشاپ در این پست مطرح نشده است !
توی این قسمت از آموزش های وردپرس قصد داریم آموزش نصب افزونه بر روی وردپرس رو خدمتتون توضیح بدیم پیشنیاز ورود به این بخش داشتن سیستم وردپرس هست که اگر تمایل به دانستن اینکه وردپرس چیست یا نصب وردپرس دارید از مقالههای پیشین سایت میتوانید استفاده کنید.
فهرست مطالب
افزونه یا پلاگین چیست ؟
افزونه به معنی نرمافزار کوچکی است که به برنامهی اصلی اضافهشده و امکانات و ویژگیهای بیشتری رو در اختیار شما قرار میدهد و نقش مکمل را دارا میباشد. وردپرس به خاطر داشتن هزاران پلاگین مختلف محبوبیت ویژهای را دارا میباشد.
بهعنوان مثال شما قصد دارید یک گالری با قابلیتهای شخصی خود را به سایتتان اضافه کنید و قالب اصلیتان از این موضوع پشتیبانی نکرده و شما هم توانایی کد نویسی یا وقتان را ندارید میتوانید از پلاگینها برای رفع این نیاز استفاده نمایید.
خود پایگاه اصلی وردپرس بخشی مربوط plugin را دارا میباشد که با سرچ کوتاهی دران میتوانید پلاگین موردنظر خود را نصب کنید. برای ورود به مخزن پلاگین های وردپرس اینجا کلیک کنید.
آموزش نصب افزونه یا پلاگین
روشهای مختلفی برای فعالسازی و نصب پلاگین بر روی سیستم مدیریتی وردپرس وجود دارد که در کدپز سعی به بررسی کوتاهترین روش و سادهترین روش راداریم.
در این روش نیاز هیچگونه کد نویسی نداریم و فقط از محیط گرافیکی وردپرس پلاگین خود را نصب میکنیم.
اقدام اول رجوع به پیشخوان وردپرس میباشد از منوی سمت راست بر روی بخش افزونه ها از افزودن کلیک کنید. از قسمت بازشده دو انتخاب در پیش رو خواهید داشت نصب پلاگین اگر فایل پلاگین را دردسرس شماست و یا سرچ کردن پلاگین مورد شما.
در این قسمت از کدپز ما از افزودن پلاگین بهصورت فایل استفاده میکنیم برای این امر مانند تصویر بر روی گزینهی بارگذاری افزونه از قسمت بالایی کلیک کرده و فایل موردنظر را آپلود کنید.
همچنین این امکان به شما دادهشده است که اگر مقدار فایل موردنظر شما زیاد باشد از هاست خود بهصورت دستی این عمل را انجام دهید. برای نصب پلاگین بهصورت دستی باید فایلهای پلاگین موردنظر در مسیر هاست خود و پوشههای wp-content\plugins قرار دهید.
اگر فایل موردنظر را بهصورت دستی وارد کنید باید از قسمت افزونههای نصبشده اقدام به فعالسازی آن نمایید و اگر بهصورت فایلان را آپلود کردید بعد از بارگذاری فایل و کلیک بر رویهم اکنون نصب کن صفحهای نمایش داده میشود که میتوانید از ان قسمت افزونهی موردنظر خود را فعال کنید.
روشهای مختلف دیگری نیز برای نصب افزونهها در وردپرس وجود دارند که به علت طولانی شدن مطالب از گفتن آنها صرفنظر میکنیم.
روشهای غیرفعال سازی و حذف افزونه
اگر به هر دلیلی احساس میکنید که افزونهی موردنظر را نیاز ندارید و قصد دارید کهان را غیرفعال کنید از پیشخوان وردپرس منوی سمت راست افزونهها و افزودن افزونه کلیک کنید. در قسمت فوق بر روی افزونهی موردنظر خود رفته و گزینههای غیرفعال سازی و حذف را برای شما نمایش داده میشود.
در ویدیوی زیر به بررسی این خواهیم پرداخت که طراحی سایت با وردپرس چه مزیتهایی دارد و پلاگین های وردپرس چه کمکی برای شما در امر سئو و طراحی سایت خواهند کرد.
وردپرس و افزونههای کاربردیان امر طراحی سایت را بسیار آسان کردهاند و باعث شدهاند تا هزینههای خیلی پایینی افراد برای طراحی سایت پرداخت کنند و بیشترین کارایی را از آن داشته باشند. برای درک بهتر این موضوع ویدیوی زیر را مشاهده فرمایید. همچنین برای فهمیدن اینکه وردپرس چیست؟ میتوانید به پست مربوطه مراجعه فرمایید.
درصورت تمایل میتوانید ویدیوی زیر را دربارهی اینکه پلاگین چیست و چه کاربردی دارد تماشا کنید.
با تشکر از شما دوستان عزیز که همراه کدپز بودید.
ادامهی جلسات
بهپایان جلسه پنجم آموزش وردپرس رسیدیم. شما عزیزان میتوانید باقی جلسات را دنبال کنید. همچنین منتظر نقطه نظرات شما در رابطه با این سری از آموزشهای دورهای وردپرس کدپز در قسمت کامنتها هستیم.
1 Comment
Join the discussion and tell us your opinion.
بسیار عالی و کارآمد بود