باسلام
در قسمت قبل راجب به معرفی sql صحبت کردیم و در این قسمت وارد به دستورات اصلی sql خواهیم شد.
دستورات DML و DDL در اس کیو ال
زبان دستکاری داده ها DML (Data Manipulation Language)
زبان تعریف داده ها DDL (Data Definition Language)
در این قسمت به معرفی سه دستور از دستورات SQL (ِDML) می پردازیم.
دستور SELECT در sql
دستور SELECT در اسکیوال برای انتخاب و استخراج اطلاعات مورد نظر از يک يا چند جدول و سپس مشاهده نتايج در يک جدول موقت استفاده می شود :
SELECT column_name
FROM table_name
SELECT در اینجا به مفهوم فعل است و مشخص میکند که میخواهیم اطلاعاتی را بخوانیم .
SELECT فهرست ستونها مشخص میکند که قصد خواندن کدام ستونها را از بانک داریم در صورتی که در این فهرست * قرار دهیم کلیه ستونهای جدول نمایش داده میشود .
با استفاده از کلمه FROM مشخص میکنیم که از کدام جدول یا جداول این ستونها باید انتخاب شوند .
دستور SELECT *
دستور SELECT * همه اطلاعات موجود در جدول را انتخاب میکند.برای انتخاب کليه ستون های جدول در قسمت نام ستون باید علامت * را گذاشت استفاده کرد .
SELECT * FROM table_name
نکته مهم : برخی از برنامه نویسان بجای نوشتن تمام ستونهایی که در تهیه گزارش به آنها احتیاج دارند از * استفاده میکنند که این کار باعث بالا رفتن بار شبکه شده و کارایی سیستم را پایین می آورد لذا بهتر است بجای استفاده از * کمی بخود زحمت دهید و لیست تمامی ستونها را بطور کامل قید کنید .
دستور SELECT DISTINCT در sql
چنانچه در ستون های مورد جستجو ، موارد تکراری وجود داشته باشد در نتيجه خروجی نمايش داده خواهند شد . برای جلوگيری از چنين موردی و عدم نمايش موارد تکراری پس از دستور Select عبارت DISTINCT نوشته می شود .
SELECT DISTINCT column_name
FROM table_name
مثال : تصور کنید يک جدول مشتری با 100 رکورد با 80 درصد مشتری از کاليفرنيا، کد زير را 80 بار خواهد باز گرداند که اصلاً يک نتيجه مفيدی نمی باشد.
SELECT State From Customer
کليد واژه Distinct در اين موقعيت شما را کمک می کند Distinct . که درست بعد از SELECT قرار می گيرد، به SQL Server دستور داده که سطرهای تکراری در نتايج را حذف نمايد. بنابراين کد زير هر کد ايالتی را فقط يک بار باز می گرداند به طور وضوح ليستی که شما جستجو می کنيد.
SELECT DISTINCT State From Customer
نکته : همتای کليد واژه Distinct ، All می باشد که SQL Server را برای بازگرداندن همه سطرها آگاه می سازد خواه آن واحد باشد يا خير All پیش فرض دستور select است ، پس نیازی به نوشتن آن نیست.
دستور شرطی WHERE در sql
دستور Where برای اضافه کردن شرط يا شرط هايی جهت محدود کردن نتايج جستجو و یا استخراج نتايج دقيقتر برای داشتن خروجی که در ذهن ما وجود دارد استفاده می شود . اين دستور بايد پس از دستورSelect و تعيين ستون ها از جدول مورد نظر به کار رود .
با استفاده از عملگرهای AND ، OR و پرانتز می توان چندين شرط را با هم ترکيب کرد .خروجی برنامه با شرط هایی که روی دستور داده شده است مطابقت داده خواهد شد.
Select Name , Family
From Person
Where IdNumber= ” 1313″
در مثال بالا نام و فامیلی اشخاصی که فیلد IdNumber آنها برابر 1313 باشد توسط دستور where در اسکیوال برگردانده می شوند.
متشکریم که در این قسمت همراه سایت کدپز بودید.
آموزش دستورات دیگر SQL را در قسمت های بعدی خدمت شما دوستان عزیز قرار میدهیم.