آموزش کامل سئو ( SEO ) حرفه ای از صفر تا صد

خانه » آموزش کامل سئو ( SEO ) حرفه ای از صفر تا صد
اموزش کامل سئو حرفه ای از صفر تا صد

نویسنده:

مرتضی افضلی

Statistics-rafiki

تعداد بازدید:

613

Calendar-amico (2)

تاریخ به‌روزرسانی:

۱۳۹۹-۱۰-۲۵

Work time-rafiki

زمان مطالعه:

5 دقیقه

سئو یا بهینه‌سازی موتورهای جستجو از مهم‌ترین بخش‌های یک کسب‌وکار دیجیتال است که باید درباره‌ی آن بسیار تحقیق کرد و خود را به‌روز نگه داشت تا بهترین نتیجه در سئو سایت حاصل شود.
امروز در بازار رقابتی، سئو مهم‌تر از همیشه خودنمایی می‌کند. میلیون‌ها کاربر از موتورهای جستجو برای حل مشکلات و پیدا کردن پاسخ سؤالات خود استفاده می‌کنند. بنابراین به‌وضوح روشن است اگر صاحب یک وبلاگ، سایت یا فروشگاه اینترنتی باشید، سئو می‌تواند باعث رشد و رسیدن به اهداف کسب‌وکارتان شود.
گوگل منبعی است که انتها ندارد فقط کافی است اصول آن پیاده نمایید تا بیشتری کاربر و ترافیک را از آن خود کنید . اصول سئو نیز همان قوانینی است که باعث می شود کاربر بهتر و راحت تر در سایت شما گردش نماید و سپس کاربر وفادار سایت شما گردد .

پس تا آنجایی که می‌توانید برای کاربرانتان خوب و بهینه باشید.

سئو به جادویی گفته می‌شود که شما می‌بایست بر روی آن کارکرده تا گوگل را مجاب به دوست داشتن مطالب سایت خود کنید و درنتیجه گوگل آن را در نتایج اولیه صفحات جستجو به ازای کلمات کلیدی مرتبط قرار دهد.

و اما بیایید باهم بیشتر سئو یا همان بهینه‌سازی سایت را بیشتر موردبررسی قرار دهیم.
شاید برای همه این سؤال پیش‌آمده باشد که نتایج مورد جستجو در گوگل بر چه اساسی رتبه‌بندی می‌شوند؟
برای مثال وقتی‌که شما عبارت ” دانلود آهنگ ” را در گوگل جستجو می‌کنید، نتایج زیادی حاصل از این جستجو به ترتیب در صفحات گوگل برای شما نمایش داده می‌شود. در بین این نتایج، ده مورد در صفحه اول و در بین این ده مورد، یکی در رتبه اول قرار دارد. این رتبه‌بندی گوگل وابسته به سئوی وب‌سایت شماست.
SEO مخفف Search Engine Optimization یا همان بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است که هدف اصلی آن کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل است. روزانه کاربران بسیاری کلمات موردنظر خود را در گوگل جستجو می‌کنند و این موتور جستجو پیشنهادانی متناسب با عبارات جستجو شده به آنها نمایش می‌دهد. هرچقدر جایگاه شما در لیست نتایج بالاتر باشد شانس بیشتری برای جذب کاربر خواهید داشت و اصطلاحاً سئو سایت شما بهتر است.

تکنیک‌های سئو مجموعه‌ای از دانش، خلاقیت و آنالیز هستند و روش‌های متنوعی برای این کار وجود دارد ولی همه آنها در هدف مشترک‌اند. هدف اصلی رسیدن به رتبه یک گوگل است .

چرا باید از سئو در وب‌سایت خود استفاده کنیم؟

زمانی که شما در یک موتور جستجو به دنبال یک موضوع خاص می‌گردید حتماً متوجه این موضوع شده‌اید که برخی از وب‌سایت‌ها دارای رتبه‌های بالاتری می‌باشند و در صفحات اولیه نمایش داده می‌شوند و این یعنی تولید کردن صفحات وبی که برای موتورهای جستجو جالب و فریبنده هستند.
بهینه‌سازی صفحات وب این است که شما در نتایج یک موتور جستجوی بزرگ بیشترین امتیاز را داشته باشید. موتورهای جستجو فقط کدهای صفحات وب را می‌بینند و با آنالیز آن‌ها به طبقه‌بندی سایت‌ها می‌پردازند حال‌آنکه مدیران سایت‌ها باید به نحوی فعالیت نمایند که سایت آن‌ها هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران جذاب باشند تا باعث جذب بازدیدکننده و افزایش فروش محصولات و معرفی خدمات به کاربران فراهم شود.
فقط یک روش برای فروش بیشتر و یا بازدید بیشتر نیست ، بلکه سئو برای یک طراح یا یک SEO توسعه دهنده وب یک وظیفه و مسئولیت است و دانستن آن ضروری است.
اگر وب‌سایت شما یک وب‌سایت استانداردسازی شده برای موتورهای جستجو نباشد شما تعداد بسیاری از بازدیدکننده‌ها را از دست خواهید داد زیرا تعداد معدودی از افراد با نوشتن نام وب‌سایت شما در Address Bar به وب‌سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند.

موتورهای جستجو تنها راه شناساندن وب‌سایت شما در دنیای مجازی است.

رتبه‌بندی نتایج در گوگل به‌دست کیست؟

با مرور زمان گوگل برای شناسایی بهتر محتوای مطالب الگوریتم‌های خاصی را منتشر کرده است. گوگل برای هرکدام از این الگوریتم‌ها برنامه‌ریزی به‌خصوصی کرده است و هرکدام از آن‌ها در حکم ربات گوگل هستند و وظیفه رتبه‌بندی نتایج حاصل از جستجو بر عهده‌ی این ربات‌هاست.
البته باید توجه داشت که گوگل مدام در حال بهبود و به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود می‌باشد تا بتواند نتایج مورد جستجوی کاربران را در کوتاه‌ترین زمان و به بهترین شکل ممکن نمایش دهد. این الگوریتم‌ها تقریباً از سال 2011 شروع به‌کار کردند و در طول این سال‌ها دستخوش تغییرات زیادی بودند. نکته جالب‌توجه در نام‌گذاری این الگوریتم‌هاست، چراکه احتمال می‌رود که گوگل علاقه‌ی خاصی به حیوانات دارد.
پس به باغ‌وحش الگوریتم‌های گوگل خوش‌آمدید (!):

o الگوریتم پاندا تاریخ انتشار : ۲۴ فوریه ۲۰۱۱
o الگوریتم پنگوئن تاریخ انتشار : ۲۴ آوریل ۲۰۱۲
o الگوریتم مرغ مگس خوار تاریخ انتشار : ۲۰ آگوست ۲۰۱۳
o الگوریتم پیج لایوت (Page Layout) تاریخ انتشار : ۱۹ ژانویه ۲۰۱۲
o الگوریتم کبوتر تاریخ انتشار : ۲۰ اوت ۲۰۱۳
o الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) تاریخ انتشار : ۲۱ آوریل ۲۰۱۵
o الگوریتم RankBrain تاریخ انتشار : 26 اکتبر 2015
o الگوریتم Fred تاریخ انتشار : 8 مارس 2017
o الگوریتم موش کور تاریخ انتشار : 1 سپتامبر 2016
o الگوریتم گور خر تاریخ انتشار : سال 2012
o الگوریتم کافئین تاریخ انتشار : 10 آگوست 2009
o الگوریتم Freshness – تولید محتوای سبز تاریخ انتشار : سال 2010

یکی از اصلی‌ترین و بهترین موارد برای سئو، تولید محتوا می‌باشد، شاید نیاز داشته باشید تا بدانید چگونه می‌توان یک مقاله با نکات حرفه‌ای سئو شده نوشت، اگر تمایل به دانستن این مطلب دارید بر روی تولید محتوای خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ کلیک کنید.

بخش‌های مختلف سئو

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال به مجموعه فرآیندهایی که جهت بهبود زیرساخت‌های سایت هست می‌گوییم مانند بهینه‌سازی سرعت سایت، بهینه بودن‌هاست و انتخاب‌هاست مناسب، استفاده کردن از سیستم‌های کش، استفاده کردن از فشرده‌سازی فایل‌های جاوا اسکریپت، HTML و CSS، بهینه‌سازی تصاویر و …. که منجر به هود سرعت سایت می‌شوند گفته می‌شود.

سئو داخلی on page seo

استانداردهای مشخصی از سوی گوگل برای وب‌سایت‌ها تعریف‌شده است و تمامی وب‌سایت‌ها ملزم به رعایت این استانداردها هستند. در سئوی داخلی سعی می‌کنیم وب‌سایت را بر اساس استانداردهای تعریف‌شده از سوی گوگل، بهینه‌سازی کنیم. منظور از کلمهٔ سئوی داخلی این است که در این بخش تمامی تغییرات بهینه‌سازی در داخل وب‌سایت انجام می‌شوند. اولین گام در جهت رسیدن به رتبه اول در نتایج گوگل، کار کردن بر روی سئوی داخلی می‌باشد.
پارامترهای مختلفی در سئوی داخلی موردتوجه گوگل هستند که می‌توانیم با بهینه‌سازی این پارامترها امتیازات مثبتی از گوگل دریافت کنیم و شانسمان را برای رسیدن به رتبه‌های اول افزایش دهیم. یکی از موارد تأثیرگذار و مهم در سئوی داخلی، تولید محتوای برتر است که در زیر به‌اختصار به آن می‌پردازیم.
محتوا :
یکی از مهم‌ترین واصلی‌ترین پارامترهایی که گوگل هنگام رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها به آن توجه دارد، محتوای صفحات هستند. متن‌های موجود در صفحات مختلف وب‌سایت درواقع مواد خامی هستند که ما قصد داریم با استفاده از ترفندهای سئو، در معرض دید کاربران قرار دهیم. به فرایند تهیهٔ این متن‌ها، تولید محتوا گفته می‌شود. تولید محتوا که می‌تواند با فرمت‌های مختلفی انجام شود، اصلی‌ترین بخش از فرایند سئوی داخلی است.
اگر می‌خواهید رتبهٔ خوبی در کلمات کلیدی موردنظرتان کسب کنید بهتر است برنامهٔ ویژه‌ای برای تولید محتوا داشته باشید. محتوای شما باید به‌منظور جلب رضایت کاربران نوشته شود تا بتواند رتبهٔ خوبی در گوگل کسب کند.
یکی از مواردی که گوگل بارها و بارها بر آن تأکید کرده است این است که محتوا را صرفاً برای کاربران تولید کنید و در تولید محتوا هرگز به دنبال کسب رتبه برتر در موتورهای جستجو نباشید.

سئو خارجی – off page seo

سئوی خارجی، مجموعه اقداماتی است که در خارج از وب‌سایت انجام می‌دهیم تا وب‌سایتمان را در کلمات کلیدی هدف به رتبه‌های برتر برسانیم. برای کاربر روی سئوی خارجی نیازی به دسترسی به پنل مدیریتی و بسایت و کنترل پنل هاست وجود ندارد؛ زیرا تمامی اقدامات در بیرون از وب‌سایت انجام خواهد شد.
کاربر روی سئوی خارجی بسیار حساس و پیچیده‌تر از سئوی داخلی است؛ زیرا ممکن است با کوچک‌ترین اشتباهی از سوی گوگل جریمه شوید و رتبهٔ فعلی و ب سایتتان را نیز از دست بدهید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم ابتدا به‌طور کامل در این زمینه به مطالعه بپردازید و سپس اقدام به پیاده‌سازی آموخته‌های خود کنید تا بتوانید بهترین بازدهی را از فرایند سئو و بهینه‌سازی وب‌سایتتان داشته باشید.
یکی از مواردی که در سئوی خارجی حائز اهمیت است ، Link Building یا همان لینک سازی است.
لینک سازی (Link Building)
در بحث سئوی خارجی، لینک سازی از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است و تقریباً تمامی فعالیت‌هایی که در سئوی خارجی انجام می‌شود در راستای لینک سازی صحیح، اصولی و منطقی است. در فرایند لینک سازی، لینک‌ها باید در وب‌سایت مرتبط و باکیفیت ایجاد شوند. در غیر این صورت الگوریتم پنگوئن دست‌به‌کار شده و وب‌سایت متخلف را پنالتی می‌کند.
پنالتی پنگوئن به‌گونه‌ای است که وب‌سایتی که تا روز قبل در صفحه اول نتایج گوگل قرار داشته است، به‌یک‌باره به صفحات آخر پرتاب خواهد شد.
اهمیت لینک سازی تا حدی است که می‌توان گفت حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از فرایند سئوی یک وب‌سایت به لینک سازی اختصاص دارد اما منظور این نیست که سئوی داخلی اهمیت کمتری دارد و می‌توان از آن صرف‌نظر کرد یا انجام آن را به بعد موکول کرد.

اگر علاقه به مطالعه موارد بیشتر دارید می‌توانید موضوع را از دید کلی‌تر یعنی دیجیتال مارکتینگ مطالعه کنید.

شاید برای سئو کردن نیازمند این باشید که یک سایت داشته باشید می‌توانید از مقاله‌ی چگونه یک فروشگاه موفق اینترنتی راه‌اندازی کنیم هم دیدن نمایید. همچنین اگر علاقمند باشید میتوانید از مسیر طراحی سایت ، آموزش رایگان طراحی سایت را دنبال کنید.

ویدیوی جامع سئو چیست؟

اگر تمایل دارید در رابطه با سئو بیشتر بدانید، می‌توانید ویدیوی سئو چیست را مشاهده فرمایید.

مرتضی افضلی

مرتضی افضلی

این روزها دیگر نیاز نیست کلی هزینه‌ی اجاره‌ی مغازه بدهید. با دنیای کسب‌وکار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ می‌توانیم کسب درامد داشته باشیم و من در مجموعه‌ی کدپز در این راه همراه شما هستم.

تا کنون 264 نفر در کدپز ثبت نام کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید